NØKKELEN TIL MINDRE STRESS

(Av: Terje Nordkvele, Artikkel publisert på Alternativ.no 18. des. 2023)

– Svaret på mindre stress er å finne egenkjærligheten. Å finne den autentiske deg. Det sier healer og klarsynt Randi Hunskaar Stensby, sertifisert Akashaterapeut.

Randi jobber som healer og klarsynt og hjelper mange mennesker med å finne sin indre ro og balanse. Hun bruker blant annet clairvoyant reading som er en metode for å få tilgang til sjelens minnebank og løse opp i gamle mønstre og blokkeringer.
– Det settes i gang prosesser som gir vekst og utvikling. Mindre stress og mer glede, forteller hun.

Slik får du bedre samtaler

Randi mener at mange av konfliktene vi opplever i livet skyldes at vi ikke kommuniserer godt nok med hverandre. Vi har hver vår sannhet, og vi må respektere og akseptere at andre kan ha et annet syn på ting enn oss.

– Vi må komme ut av polariseringen, ut av å dømme hverandre.
Når vi slutter å skylde på hverandre blir det lettere å ta ansvar for oss selv og våre egne følelser, sier hun.

Hun har et enkelt tips for å få bedre samtaler med andre: Ta heisen ned fra hodet til hjertet.
– Det betyr at vi begynner å leve fra hjertet – og tenke med hjertet. Før du tar en avgjørelse, eller svarer noen, så ro deg ned og kjenn etter hva hjertet ditt sier. Da vil du oppleve at du får mer kontakt med den andre, og at dere kan løse eventuelle konflikter på en fredelig måte, forklarer hun.

Ut av hamsterhjulet

Mange av oss lever i et hamsterhjul, der vi jager etter ytre ting som penger, status, anerkjennelse og kjærlighet. Men Randi sier at ingen utenfra kan gi oss det vi trenger. Det må vi finne inni oss selv.

– Egenkjærlighet er ikke egoisme. Det er det motsatte. Når du elsker deg selv, så gir du deg selv det du trenger, og da trenger du ikke å få det utenfra. Da vil du også ha mer å gi til andre, og du vil oppleve at de rundt deg også har det bra, sier hun.
Hun understreker at du ikke kan elske noen andre før du elsker deg selv.

– Egenkjærlighet er nøkkelen til alt. Det er det som gjør at du kan finne den autentiske deg, den som du egentlig er, uten masker og roller. Den er unik og verdifull, akkurat som du er, sier hun.

Hvordan gjør vi det?

Randi innrømmer at det ikke er noen quick-fix å finne egenkjærligheten og den autentiske deg. Det krever tid, tålmodighet og bevisstgjøring. Men hun har noen råd for hvordan vi kan komme i gang.

– Det første steget er å begynne å gå innover i seg selv, for å bli kjent med den vi er på et dypere plan. Det kan vi gjøre gjennom meditasjon, som er en måte å roe ned tankene og fokusere på pusten og kroppen.

Meditasjon er mye mer enn å sitte i lotusstilling og si ohm. Det kan være å sitte i ro og se utover naturen, gå tur i skogen, drive med håndarbeid, fiske, eller bare være til stede i øyeblikket, sier hun.

Meditasjon, dame i naturen, stress ned, ro, mindful, aksept,


Det neste steget er å akseptere seg selv, med alle sider, både de positive og de negative. Randi sier at mange er redde for følelsene sine, og tør ikke å gå inn i dem. Men det er det som må til for å bli hel.

– Følelsene våre vil bli sett og anerkjent. Så lenge du trykker følelsene ned, så vil de bare bli større og sterkere. Men når du tør å kjenne på dem, så vil de slippe taket. Du vil bli healet, sier hun.

HER ER RANDIS FEM STEG FOR Å HÅNDTERE FØLELSER:

1: Når det kommer en følelse, så sitt eller ligg og vær i følelsen.

2: Kjenn på den, og spør innover i hjertet: Hvor kommer følelsen fra, og hva ligger bak?


3: Vær i det, hvis tårene kommer, la de komme, det er med på å rense ut.


4: Pust med magen, og etter en stund vil du oppleve at følelsen er borte.


5: Spør gjerne også deg selv: Hva skal jeg lære av dette?

– Hva vi kan lære av dette er et viktig spørsmål, fordi alt som skjer i livet vårt har en mening og en hensikt. Det er noe vi skal lære av, for å vokse og utvikle oss. I stedet for å bli sint, og ville skylde på den andre, så spør heller: Hva er lærdommen her? Da vil du få mer innsikt i deg selv og dine egne mønstre, sier hun.

Verdi

– Egenverd er et ord som med fordel kan brukes sammen med egenkjærlighet, sier Randi.
– Alle er like mye verdt. Vi er som en brikke i det store puslespillet, der alle er unike og ingen kan ta vår plass.

Behandlingene mine kan hjelpe deg med å forløse det du bærer på. Etter hvert som sårene/traumene forløses trer «vårt autentiske jeg» og egenkjærligheten mer og mer frem, forklarer healeren.

Det er viktig å ta hensyn til det indre barnet som gjerne ikke ble sett for det det var da vi var små. Hun sier kroppen husker det vi har glemt og sårene/traumene våre setter seg ofte som «vondter» i kroppen.

Clairvoyant Reading er et verktøy for å få opp det vi har glemt som det er behov for å forløse, og der kan Randi være en hjelper.

Vil du ha mer ro og balanse i livet?

Randi Hunskaar Stensby er en klarsynt healer som kan hjelpe deg med å finne egenkjærligheten og den autentiske deg.

Hun tilbyr samtaleterapi, veiledning, healing og klarsynte readinger.
Hun har også en meditasjons- og healinggruppe der deltakerne møtes ca. hver tredje uke. Når flere mediterer sammen, kommer de gjerne dypere fordi de får hjelp av gruppe-energien.

Hun har taushetsplikt, så du kan føle deg trygg på at det du deler med henne blir mellom dere.
– Det å ha en å prate med som er nøytral og har et annet perspektiv, kan være veldig nyttig og befriende. Det settes i gang prosesser som gjør at du kan komme nærmere deg selv, og oppleve mer ro og balanse i livet, sier hun.
– Jeg gleder meg til å høre fra deg, og til å hjelpe deg på din vei mot mindre stress og mer egenkjærlighet, avslutter hun.

MEDLEMSKAP

Jeg er medlem og godkjent healer av Det Norske Healerforbundet. Jeg har gjennomført VEKS kurs, og følger DNHs vedtekter og etiske retningslinjer.

Jeg er også registrert i Registeret for utøvere av alternativ behandling i Brønnøysundregistrene.